Alles is te Breken, maar Niet Alles is te Repareren.

 

Het is geven en nemen in het leven en om daar de juiste balans in te vinden is het beter om altijd royaler dan een ander te zijn wat goede gevoelens voor iedereen oplevert.
Hoeven wij onszelf nooit geen verwijten te maken en wanneer anderen dat doen hebben we een terecht en zelfverzekerd weerwoord met een glimlach.
Vredevolle ogenblikken zullen daarop misschien niet volgen maar de waarheid mag gezegd worden en is voor een ieder te begrijpen, ook als ze misschien eerst anders dachten en tot bezinning geroepen zijn door ons antwoord.
Laat onszelf nooit beïnvloeden door de negativiteit in de gedachten van een ander, positief in onze eigen schoenen blijven lopen is ten alle tijden het beste en een voordeel.
Laat ons oprechte en vreugdevolle humeur niet door anderen verpesten door impulsief en met agressie te antwoorden waardoor de communicatie kan omslaan in onvrede.
Dat zou misschien terecht maar onverstandig zijn en kan leiden tot ruzie en acties waarmee onze gemoederen geen vrede hebben.
In de omgang met anderen is het zo gemakkelijk om moeilijkheden te veroorzaken door een verkeerd gedrag maar om het daarna weer goed te maken geeft voor beiden zijden een twijfelende gedachten en lijkt zinloos te zijn.
Iets kapot maken kost meestal maar weinig moeite en is vaak eenvoudig, maar om enigszins wat nieuws te maken of om een gebroken of kapot iets weer te repareren is veel moeilijker.
Probeer voortdurend moeilijkheden te voorkomen, want dat zal alleen maar zorgen geven en tijdsverlies zijn met waarschijnlijk een onherstelbare implicatie van hoe het eerst was.
Iets kapotmaken in onze subsistentie op aarde is zo probleemloos om te doen, maar om alles te verbeteren of te laten zoals het was geeft meer voldoening en respect dan het te moeten herstellen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

 

Alles is te Breken, maar Niet Alles is te Repareren 3 May 2015

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen