Alles van Waarde moet Hard worden Verdiend door Ons Zelf, in Plaats van Afhankelijk van Iemand Anders te Zijn

 

Respect van anderen en dingen bezitten wil iedereen en het liefst zoveel mogelijk, alleen sommigen willen het verkrijgen over de rug van anderen.
Het maakt niet uit hoe het word verkregen als hun maar de nieuwe eigenaar ervan worden zonder al teveel moeite.
Eer of trots hebben deze personen niet voor hunzelf, want de narigheid en pijn die hun veroorzaken blijft achter voor een ander die hun vertrouwde.
Berouw voor het verdriet en emoties die ze bij anderen aanrichten doet hun niets ze zijn emotieloos en geven niks om de consequenties van de nasleep ervan.
Wat er in zulke personen hun gedachten omgaat kan raadselachtig zijn, want zelfrespect of waardering voor anderen die hun vertrouwde “lappen ze aan hun laars”.
Ze zijn er zich niet van bewust dat de  dingen die we verdienen door onze eigen handen, het meer te waarderen is dan te wachten tot een ander zijn lepel ons zal voeden.
Als wijzelf dingen presteren en iets kunnen volbrengen met een goed eindresultaat, dan zijn wij daar tevreden en trots op, maar dat soort volk is trots wanneer het gelukt is om ons te benadelen.
Het maakt hun niet uit hoeveel schade ze aanrichten bij en voor anderen, want dat is niet meer hun bezigheid, zij hebben hun slag al geslagen en zijn weltevreden.
Dat is hun levensstijl en opvatting over het leven en gewetenswroeging of meedogendheid of zelfverwijt hebben ze niet, het is een vergenoegdheid en overwinning voor hen.
Zij zijn altijd afhankelijk van een nieuw slachtoffer en kans dat ze worden vertrouwd om hun slag te slaan, maar dat blijft nooit levenslang goed gaan en het recht zal een keer zegevieren.
In plaats van afhankelijk te zijn van anderen, moeten we hard werken met voldoening en dat zal ons de waarde en trots geven in leven wat het verdient.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/het-is-gemakkelijk-om-aan-ieders-behoefte-te-voldoen-maar-onmogelijk-te-voldoen-aan-hebzucht.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Het is Gemakkelijk om aan Ieders Behoefte te Voldoen, maar Onmogelijk te Voldoen aan Hebzucht

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen