Als we Angst willen Overwinnen, is Actie het Beste Antwoord

 

Iedereen is wel ergens bang voor, het kan faalangst zijn, voor beesten, hoogtevrees of om iets te doen en er zijn nog talloze voorbeelden.
Het is voor iedereen verschillend maar kan een benauwend gevoel ontwikkelen.
Dit kan zeer vervelend zijn en erg storend op bepaalde momenten in gezelschap van anderen die onze overstuurde houding niet kunnen waarderen.
Het kan zelfs overslaan naar anderen die niet weten wat er precies gebeurd en ook in paniek geraken door de verwarrende houding van een ander.
Het kan een hele chaos worden in een grote menigte van mensen als er paniek uitbreekt en we ons niet bewust zijn waarom er nervositeit is, dit kan een angstig gevoel oprakelen.
Om s’avonds bij volle maan in het donker rond een kerkhof te gaan lopen kan voor sommigen al angsten verwerven en later een vaste verblijfplaats worden.
Angst is een gevaarlijk iets, omdat we daardoor zelfcontrole kunnen verliezen en mogelijk in een radeloze situatie verzeild raken.
Ontsteltenis geeft ons geen kans om snel te herstellen als we op de plaats van conflict blijven, maar zal ons banger en onzeker maken met veel zenuwen.
Daarom is moed in veel gevallen de enige juiste oplossing om ons te verlossen van onze onzekerheid en angsten.
Een voorbeeld is als we graag willen gaan bungeejumpen of skiën en hebben er veel zin in van te voren, alles is voorbereid en geregeld totdat we daar meters in de hoogte staan met trillende benen kijkend naar beneden.
Dan is er nog maar één mogelijkheid om onze angst te overwinnen en dat is ervoor te gaan en de moed tonen en zonder te twijfelen naar beneden springen of skiën.
Naar afloop lachen we er misschien om en hebben we onze angsten overwonnen met tevredenheid en trots.
Dus om onze angsten te overwi

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/als-we-angst-willen-overwinnen-is-actie-het-beste-antwoord.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Als we Angst willen Overwinnen, is Actie het Beste Antwoord

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen