Beloftes maken Zijn om te Behouden, Niet om het te Verbreken

 

Het is niet moeilijk om te raden waar we het snelste goede relaties of vriendschappen mee kunnen creëren, het antwoord is onze vriendelijke en eerlijk gezegde woorden nakomen.
Iets wat vanuit het hart komt zal altijd gerespecteerd worden, eigenlijk is er niemand slecht geboren.
Maar passen we ons aan naar onze omgeving wat het grootste voorbeeld en herinnering zal zijn in het verdere leven en dit bepaald onze denkwijze en houding.
Gelukkig kunnen we als we ouder worden en meer ervaring hebben opgedaan een onderscheid maken tussen goed en kwaad, zodat indien gewenst we ons ook kunnen aanpassen.
Als we tevreden zijn met het aangezicht en ons doen en laten kunnen we in alle vrede verder gaan met de dagelijkse dingen.
Maar om een goed gevoel van voldaan en trots te hebben moeten we gerespecteerd worden door anderen en dat kunnen we alleen maar bereiken door eerlijkheid en al onze gesproken woorden na te komen.
Beloften maken is iets toezeggen wat we op zeker zullen nakomen vandaar het spreekwoord “belofte maakt schuld”
Onze beloftes niet nakomen is gezichtsverlies en er zullen altijd onvoorziene dingen gebeuren waardoor we onze woorden niet kunnen nakomen, maar daar over kan worden overlegt.
Maar iemand die bewust beloftes maakt en verbreekt om er zelf beter van te worden moet zich diep schamen om anderen te gebruiken en pijn te doen door het niet na te komen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/beloftes-maken-zijn-om-te-behouden-niet-om-het-te-verbreken.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Beloftes maken Zijn om te Behouden, Niet om het te Verbreken

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen