Billijkheid Beoordeelt de Integriteit van Mensen niet door het Uiterlijk

 

Uiterlijk is alleen het aangezicht, we kunnen niet zomaar oordelen over anderen zonder het afpellen van de huid om hun ware binnenste te weten.
Sommige hebben een bepaalde levensstijl waar gewoon een uitzonderlijke kleding stijl of lichamelijk uiterlijk bij hoort, maar dat geeft geen beschrijving van het karakter.
Iemand kan er zeer wreed of gevaarlijk uitzien en heeft een zeer begripvol en lief karakter, terwijl een ander er uitziet als een doetje maar blijkt een gewelddadige en onbetrouwbare persoon te zijn.
Het is zo moeilijk om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen of het karakter en leefgewoonten  in te schatten.
Iemand die levenservaring heeft zal zich daar ook nooit aan wagen om zo een vergissing voorkomen, die is en blijft altijd voorzichtig bij eerste ontmoetingen.
Volgt daarna zijn intuïtie en kan zich dan ook nog vergissen, want er is niets zo veranderlijk als een mensenleven.
Een oordeelvelling over de andere persoon die we oppervlakkig kennen is gewoon erg moeilijk en ook onvoorspelbaar.
De achterliggende redenen waarom iemand soms iets doet zijn vaak ook niet te achterhalen en dan word het alleen maar gissen en dat maakt van een mug een olifant.
Dat is dan alleen maar een veronderstelling en vermoeden die we meestal opvangen van anderen en het verhaal al meerdere keren opgeblazen is.
Wees verstandig en laat iedereen in zijn eigenwaarden en vel geen opinie op iemand zijn uiterlijk zonder zijn ware karakter en manieren te ondervinden.
Eerlijkheid duurt het langst, dus geef ook iedereen een kans in alle billijkheid om zijn zuivere innerlijke integriteit vanuit onze kritiek op het uiterlijk te bewijzen aan ons.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/billijkheid-beoordeelt-de-integriteit-van-mensen-niet-door-het-uiterlijk.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Billijkheid Beoordeelt de Integriteit van Mensen niet door het Uiterlijk

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen