Boven ons Vermogen willen Uitsteken zal Problemen Veroorzaken.

 

We hoeven er geen doekjes om te winden dat we allemaal niet graag gekleineerd worden en groter gezien willen worden dan we in werkelijkheid zijn.
Maar als we dat niet onder controle hebben en deze levensstijl ons eigen maken dan hebben we een groot probleem.
We bezitten muntstukken en willen papier geld uitgeven zo gemakkelijk als water uit de kraan loopt en dat is dan wat dus boven het vermogen gaat alleen maar om anderen de gedachten te laten hebben dat we gevuld met geld zijn.
Er word van alles gedaan zodat anderen het met blote oog kunnen waarnemen en er bijdenken zo die heeft een goed leven die doet maar waar hij of zij zin in heeft.
Sommigen vragen zichzelf af, waar doen ze het van en oordelen alleen maar over wat ze zien maar zien geen stapels met hoge rekeningen liggen die door de brievenbus komen bij zulke personen.
Het is allemaal zo betrekkelijk om vergelijkingen te maken met anderen er zullen altijd personen zijn die het nog beter hebben, maar ook die het nog slechter hebben.
Dus ben tevreden met wat we hebben en kunnen uitgeven, wat anderen denken of verwachten is niet belangrijk, voor ons levensonderhoud moeten we zelf garant staan.
Het zal ook allemaal maar tijdelijk zijn om indrukwekkend over te komen bij anderen dat wij kapitaalkrachtig zijn, terwijl het helemaal niet zo is.
Naar verloop van tijd zal ook de waarheid aan het licht komen en zal er schaamte en teleurstelling optreden, waardoor we nog meer verliezen dan alleen maar geld.
Als we ons eigenrespect en trots niet willen verliezen moeten we eerlijk zijn tegenover anderen en onszelf, want leven boven ons vermogen is vragen om problemen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/boven-ons-vermogen-willen-uitsteken-zal-problemen-veroorzaken.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Boven ons Vermogen willen Uitsteken zal Problemen Veroorzaken

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen