Contemplatie zal Ons Alleen Vangen in een Gesloten Cirkel

 

Als er dingen in ons leven gebeuren goed of slecht kunnen we daar soms zonder het moedwillig te willen onbewust over blijven nadenken en ervan alles bij verzinnen.
Door de emoties komen er dingen op in onze gedachten wat helemaal niet gebeurd is maar wel had kunnen gebeuren.
Waardoor we iets wat niet heeft plaatsgevonden mogelijk maken in onze gedachten en zo onszelf eigenlijk dingen wijsmaken waar we normaal niet meer aan moeten denken.
Want dat zal geen oplossingen brengen maar eerder psychische problemen door onze verkeerde gedachten.
Overmatig nadenken zal ons gevangen nemen in een gesloten kring waar we niet gemakkelijk uitkomen, omdat het gebeurde blijft rondcirkelen in onze gedachten.
Onze geest wil vaak graag te veel denken, en soms loopt het uit de hand en beïnvloed ons gedrag en humeur wat een negatieve uitwerking heeft.
Mysterieus gaan denken met raadselachtige gedachten het is onverklaarbaar maar iedereen staat daar voor open als er iets onvoorstelbaars gebeurd voor ons.
We gaan aarzelen en nadenken over de gevolgen en niet denken van we hebben geluk gehad, want het had erger gekund.
Maar eerder van nu is dit gebeurd maar als dat was voorgevallen wat waren daar dan de gevolgen van geweest, wij gaan meestal gelijk uit van het ergste en zo komen we in die spiraal terecht.
Het is beter om koel te blijven en blij zijn als alles goedaardig voor ons is afgelopen en de positieve kanten bedenken als het negatief is beëindigt, want het zal niets veranderen.
Wij zijn zelf de schakel die ons kan vermenigvuldigen om uit de negatieve spiraal te komen door de dingen snel van ons af te zetten en optimistisch verder te gaan met het leven.
Goedgezind zal ons sneller doen laten lachen en we kunnen vrolijk reageren tegenover anderen wat vriendelijkheid creëert en beter is voor een goede omgang met anderen.
Als we een afkeurend gedrag vertonen met afstandelijkheid door onze negatieve houding en gedachten zal onze gemoedsrust nooit de balans vinden om goed te functioneren.
Wat gebeurd is dat is verleden tijd, de toekomst is waar onze sereniteit en welvaart ligt en daar moeten we alleen maar met een geruststelling aan denken.
Dat zal nooit gaan als we overmatig nadenken over iets wat onze gedachten op hol zal laten slaan en gevangen zal houden in de gesloten cirkel.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/contemplatie-zal-ons-alleen-vangen-in-een-gesloten-cirkel.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Contemplatie zal Ons Alleen Vangen in een Gesloten Cirkel

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen