Een Eenvoudig Leven kan Ons Rijkelijk Geluk Geven

 

Gelukzaligheid is iets wat voor ons allemaal een doelstelling is niemand wil ongelukkig en verdrietig zijn.
Alleen de meesten onder ons zien de betekenis van gelukkig zijn anders en denken dat rijkdom het geluk is en hoe meer we bezitten des te gelukkiger wij zijn.
Maar dat is een verkeerde gedachte en blijmoedig zijn heeft niets met financiën te maken maar met tevredenheid, wanneer zijn we tevreden met ons leven.
We zijn fortuinlijk en gezegend als wij genieten van iedere minuut die voorbij gaat en of dat nu met niets is of met miljoenen dat is onbelangrijk het gaat om de inwendige vreugde die beleeft word op ieder moment.
Voldaan zijn met alles wat we beleven en bezitten geeft ons een rijkelijk bestaan, miljarden bezitten en geen vreugdevolle momenten hebben en nog steeds niet verzadigd zijn is ook geen geluk.
Er zijn zoveel simpele ogenblikken die ons de ultieme vreugde kunnen geven die niets met vermogen te maken hebben, maar de aanleiding en gelegenheid die het mogelijk maakte om levenslustig en uitgelaten veel plezier te beleven.
Dat is de rijkdom van het leven het innerlijke gevoel is wat ons gelukkig maakt en of dat nu met iets verschrikkelijk duur is of kosteloos, wanneer we tevreden zijn geeft dat de rijkdom en is wat telt.
Eenvoud siert de mens en kan ons alle geluk van de wereld geven als wij daardoor innerlijke rust vinden en daar levenslustig en voldaan mee zijn.
Gewoonweg het leven accepteren zoals het nu is voorzien voor ons en tevreden zijn daarna proberen om wijzigingen aan te brengen die alles bevorderen waardoor er een beter toekomstperspectief is.
Maar niet dingen gaan forceren met als doel om zo het geluk te vinden, want dat gaat niet werken als wij nooit voldaan zijn met wat we alreeds hebben.
Geniet van iedere seconde, want die zal nooit meer terug komen als het voorbij is.
Een rijkelijk en gelukkig leven is als wij eenvoudigweg in ons hart tevreden zijn met wat wij iedere dag meemaken en doen met alle daarbij behorende bezittingen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/een-eenvoudig-leven-kan-ons-rijkelijk-geluk-geven.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Een Eenvoudig Leven kan Ons Rijkelijk Geluk Geven

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen