Een Klein Lek zal een Groot Schip laten Zinken

 

Sommigen doen laks over een klein probleem maar vergeten dat het ook uit kan draaien naar een gigantisch en niet op te lossen ramp.
Ieder probleem wat we hebben is al teveel, daar moeten we goed over nadenken.
Op dat moment kan het misschien wel niets te betekenen hebben maar als we  verantwoordelijkheidgevoel hebben weten we dat het uit de hand kan lopen en daardoor meerdere gevolgen kan veroorzaken.
En die kunnen zo groot worden dat ze niet meer te overzien zijn en dan begint de paniek.
Het is niet mogelijk om dan alles snel op te lossen, want tegen die tijd zullen we zenuwachtig worden en maken fouten waardoor we de dingen niet snel genoeg gedaan kunnen krijgen.
Ook in ons persoonlijke leven is het belangrijk om uit de problemen zone te blijven en fatsoenlijk en verenigt met elkaar te communiceren.
Onszelf misdragen zonder iets te tolereren van een ander zou egoïstisch zijn en dan beledigen we anderen.
We moeten altijd sociaal zijn tegenover elkaar, want een belediging kan opgevat worden als een vernedering en uitlopen tot een ongeoorloofde ruzie.
Geduld is een schone zaak en probeer te wachten op de juiste momenten om gevoelige dingen te bespreken en zo de vrede te bewaren samen.
Laat een vriendschap van jaren niet door een klein argument verloren gaan en ben loyaal tegenover elkaar na een vervelende discussie.
Sorry en fouten toegeven kan al genoeg zijn om meningsverschillen te verhelpen.
Terughoudend en Geduldig zijn is een nobel sentiment en kan voorkomen dat het schip op de volle oceaan zinkt door een klein gaatje.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/een-klein-lek-zal-een-groot-schip-laten-zinken.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Een Klein Lek zal een Groot Schip laten Zinken

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen