Een Oog voor een Oog zal de Hele Wereld Blind Maken

 

In de wereld verlangt iedereen  naar een goede toekomst met vrede en welvaart.
We zijn allemaal beheerst bezig om het allemaal zo goed mogelijk te doen met een goed gevoel en blijdschap.
Zodat als we s’avond voor het slapen gaan in alle vrede en met genoegdoening op deze verlopen dag kunnen terug blikken.
Als we dromen zal het vreugdevol zijn en wanneer we s’morgens wakker worden zullen we fris zijn door onze goede nachtrust.
En met een goed humeur beginnen we dan aan een nieuwe dag in ons leven en we zijn oprecht tegenover iedereen en de vriendelijkheid straalt van ons gezicht.
Toch kunnen we nooit voorkomen dat we in de problemen komen door het gedrag van anderen en daar moeten we mee leren om te gaan, want dat zijn de donkere dagen in ons leven.
Door onze positieve levensopvattingen is het een stuk makkelijker om op het negatieve positief te reageren en geen kwaad met kwaad te vergelden.
Want als we dat gaan doen zal niet alleen de situatie erger worden maar ook nog eens een negatieve invloed hebben op ons eigen karakter.
En daar hebben we totaal geen behoefte aan en ook onze omgeving zal het daar niet mee eens zijn, omdat het geen goed voorbeeld zal zijn voor de bevolking.
Als wij graag een vreedzame aarde willen hebben zullen niet moeten denken om oog om oog, tand om tand te gaan toepassen op ons eigen leven dit zal de wereld verblinden en shockeren.
Want als wij geweld als een vergelding toepassen zal vrede nooit een plaats in ons lichaam innemen en is rust in onze gedachten iets wat nooit zal voorkomen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/een-oog-voor-een-oog-zal-de-hele-wereld-blind-maken.html

Lees Meer Gedichten…….   #gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie

 

 

Daily Poetry and Stories Portal - An Eye for an Eye will make the Whole World Blind

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen