Een Slecht Excuus Redt ons Niet van Gênant te Zijn, Voorkom het Gebruik Ervan

 

Het overkomt ons allemaal dat we door omstandigheden ons gesproken woord niet kunnen nakomen en daar door een verontschuldiging moeten maken.
Maar soms is het ons eigen schuld en kunnen we bijna onmogelijk de waarheid vertellen, want dat zou ons doen falen in het gesproken woord.
En afspraken of beloftes niet nakomen veroorzaken schuld dus word er opzoek gegaan naar een goede smoes om zichzelf uit de schaamte gevoelige situatie proberen te redden.
Verlegen word er dan de gelogen smoes vertelt en anderen accepteren dan deze, omdat ze geen andere keuze hebben in sommige gevallen maar zijn beslist niet blij of dom.
De ogen of lichaamshouding van de leugenaar zullen altijd iets verraderlijkst tonen wat de ander zal observeren en daar de terechte gedachte over zal hebben.
Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald het wel, dus ben verstandig en correct en vertel gewoon wat er werkelijk is gebeurd dat zal dan meer gerespecteerd worden en inplaats van de relatie te verzwakken word die daardoor versterkt.
Verlies nooit onze trots door verlegen of gegeneerd te zijn om de waarheid te spreken met een schaamtegevoel en denkend aan gezichtsverlies.
Voorkom het gebruik van een slechte smoes als een excuus, want het zal ons geen redding verschaffen om niet gênant te zijn.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/wijsheid-kan-worden-opgedaan-als-we-echt-leren-om-te-observeren-met-volkomen-begrip.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Een Slecht Excuus Redt ons Niet van Gênant te Zijn, Voorkom het Gebruik Ervan

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen