Het Leven is Ofwel een Gewaagd Avontuur of Helemaal Niets

 

Het moment dat we ons ouderlijk huis verlaten is het avontuur eigenlijk al begonnen wetende dat onze ouders er altijd zullen zijn voor ons maar willen een eigen leven gaan leiden met of zonder partner.
Hebben grote plannen voor onze toekomst en daar zijn risico’s aan verbonden, want de vaste lasten moeten iedere keer weer betaalt worden.
Willen graag presteren in het leven en aan onze ouders tonen dat ze ons goede lessen hebben gegeven en we nu weten om op eigen benen te staan.
Dat we alle verantwoordelijkheden nu zelf bezitten en kunnen uitvoeren en voor onszelf gaan zorgen.
Maar we willen meer en iets bereiken in de maatschappij zodat we anderen kunnen helpen en daarmee ook onze eigen voorzieningen kunnen betalen.
Daar zitten natuurlijk risico’s aan met verplichtingen en een investering zowel lichamelijk als financieel.
Daarna kan het avontuur beginnen, want als we niks ondernemen zal er ook niets gebeuren en hebben we een saai leven.
Het is beter om steeds het leven vol met uitdagingen te laten functioneren en zo iedere dag maar weer levenservaring op doen.
Leren van onze fouten uit het verleden en zo ons leven iedere keer weer te verbeteren door ervaringen.
Zo blijft het spannend en hebben we een bewogen leven het is wel gewaagt en nooit saai maar door stil te zitten zullen we nooit een hindernis overwinnen.
Dus ga het gewaagde avontuur aan of doe helemaal niks.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/het-leven-is-ofwel-een-gewaagd-avontuur-of-helemaal-niets.html

Lees Meer Gedichten…….   #gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen -  Het Leven is Ofwel een Gewaagd Avontuur of Helemaal Niets

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen