Iedereen Tevreden Stellen Eist soms Meer van Onszelf dan Grenzen Aangeven.

 

Om een kok te zijn voor iedereen zijn eet behoeftes is onmogelijk met zoveel verschillende culturen en gerechten.
In een restaurant is een menu en daarbuiten is het mogelijk om meer te maken door de spijs bereider die kookt, maar dat vragen is een speciaal verzoek en gaat misschien niet.
Aan iedereen zijn wensen voldoen is ook niet mogelijk, ze kunnen het vragen maar dat is geen garantie en op alle vragen kunnen we ook geen antwoorden geven.
Ook vaak willen we graag helpen maar zijn gebonden aan tijd tekort of verantwoordelijkheden voor andere dingen of mensen, waardoor we nee moeten antwoorden met een inwendige sorry.
Bepaalde personen kunnen dat niet begrijpen doordat zij alleen maar gefixeerd zijn op hun eigen leven en problemen, want meestal is een uitleg waarom niet meer uitvoerbaar.
Ze zijn zelf ook geen 24 uur per dag beschikbaar voor anderen doordat ze ook een privé leven hebben wat prioriteiten heeft en dat moeten anderen dan maar wel begrijpen.
Totdat ze zelf aandacht of hulp nodig hebben dan zijn ze alles weer vergeten en ook dat anderen een privé leven hebben, want hun zijn dan weer nummer 1 en de belangrijkste.
Helaas maar waar moeten we hun dan even corrigeren en aangeven dat er op sommige tijdstippen ook belangrijkere dingen zijn in ons leven en wij geen tijd te besteden hebben.
Een voorbeeld is werken, boodschappen, kinderen naar of van school halen, afspraken voor een betere toekomst allemaal waardevolle dingen in een mensen leven die voorrang hebben.
Vanuit ons hart zouden we misschien alles tegelijk willen doen en helpen maar dat is helaas niet haalbaar, want wij kunnen niet op twee plaatsen tegelijkertijd functioneren en onze inzet leveren.
Dat is de reden waarom we grenzen moeten aangeven, want iedereen tevreden willen stellen zou meer van onszelf eisen dan wij ons kunnen veroorloven.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

 

Iedereen Tevreden Stellen Eist soms Meer van Onszelf dan Grenzen Aangeven 19 June 2015

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen