Intelligentie is Weten om de Juiste Vraag te Stellen op het Perfecte Tijdstip

 

Sommige mensen spreken met hun hart op de tong en dan kan er wel eens van alles uitklappen zonder daar verstandig over na te denken.
Maar om de woorden van zulke mensen aan te horen is beter en ook oprecht, het zal niet altijd gezellig zijn met wat we te horen krijgen maar het is wat er op dat moment gedacht word.
En dit word rechtstreeks vanuit de mond aangekondigd dus geen leugens maar de regelrechte waarheid direct in ons gezicht.
Dat is voor de meesten niet intelligent, want die gaan eerst nadenken om een strategisch antwoord te geven wat nooit de waarde zal hebben als dat er vanuit het hart word geantwoord.
Dus wat is wijsheid om naar te luisteren vanuit het gevoel of een voorbereid antwoord?
Zo is het ook met een vraag, strategische vragen zijn zakelijk leuk en kunnen doordacht zijn maar in het Prive leven hoeft dat geen prioriteit te zijn en komt gevaarlijk over.
Want iemand die doorgronde vragen stelt wilt iets te weten komen wat ze nog niet weten en dat is ondoordacht verdacht.
Het kan misschien niet kwaadwillend bedoelt zijn maar het geeft een ongemakkelijk gevoel als er afgedwaald word van het onderwerp waar op dat tijdstip over gesproken word.
Zo “schoenmaker blijf bij je leest” is de juiste vergelijking bij zo’n vragenstelling of is er niet genoeg gesprekstof aan woorden en is het de bedoeling om het zo op te vullen.
Is de perfecte timing nodig om een intelligente vraag te stellen om een oprecht gesprek te hebben of te aanvaarden?

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/intelligentie-is-weten-om-de-juiste-vraag-te-stellen-op-de-perfecte-timing.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Intelligentie is Weten om de Juiste Vraag te Stellen op de Perfecte Timing

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen