Kalm Blijven in Elke Situatie is het Verstandigste en geeft Ons de Beste Perspektieven.

 

Bij Iedere gebeurtenis waar paniek uitbreek worden de zenuwen getest en worden er vaak ondoordachte dingen gedaan doordat er te snelle besluiten genomen moeten worden.
We weten op dit onverwachte tijdstip niet wat of waar te beginnen en doen wat er op dat ogenblik het beste lijkt in onze gedachten, maar dat eindigt niet altijd zo intelligent.
Door op zo’n onverwacht en onverklaarbare tijdstonde zijn wij meestal zo geschokt dat huilen nader staat dan te lachen en zijn al blij als wij onszelf uit dit voorval kunnen redden.
Maar door een paniekerige gehaaste reactie nemen wij ongewild door tijdgebrek plaats in een ondoordachte actie, waar we later over dachten hadden wij het maar zo gedaan was beter geweest.
Als wij rustig waren gebleven hadden wij zeker een andere en weloverwogen beslissing genomen waar we niet door benadeeld zouden worden en achteraf praat vermeden zou zijn.
En zo is het ook als wij emotioneel gekrenkt worden dan kunnen we wel eens koken van binnen en kwaadaardige dingen willen doen of zeggen maar dat is absoluut overbodig en heeft totaal geen zin.
Het heeft onze gevoelens aangetast en wij zijn daar niet blij mee, maar kwaad worden of overijlde stappen ondernemen geeft geen oplossingen maar confrontaties.
Die dikwijls alles alleen maar erger maken voor onszelf gevoelsmatig en doordat er dan twee of meerdere personen gekwetst worden waarmee de lichamelijke gedragscontrole verloren kan gaan.
Oneindige discussies kunnen ontstaan die de gemoedstoestanden niet bevorderen maar juist erger maken en emoties hoger laten oplopen.
Zodat het alleen maar meer kwaadwillend bloed veroorzaakt waarbij de toestand uit de hand kan lopen met nare gevolgen voor beiden.
Terwijl als wij kalm gebleven waren en het opgeslagen hadden in ons geheugen waren wij diegenen die de situatie onder controle hadden, want wij konden achteraf bepalen of we deze relatie of conversatie willen voorzetten op een beter tijdstip of volledig beëindigen.
Ook kunnen we dan in vrede met onszelf kijken wat het verstandigste is om te doen of met de nauwkeurige en gerechtvaardigde woorden iets trefzeker terugzeggen.
Zelfbeheersing is in menige voorvallen in ons leven zo belangrijk voor het verdere verloop van een vreedzaam bestaan en het belangrijkste is de innerlijke vrede met onszelf.
Voor de beste perspectieven in het leven op aarde is de verstandigste manier om continu kalm te blijven in iedere situatie waar wij mee in aanraking komen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten op Auteur Jan Jansen, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

 

Kalm Blijven in Elke Situatie is het Verstandigste en geeft Ons de Beste Perspektieven 27 June 2015

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen