We Krijgen Zelden een Tweede Kans, dus Als de Eerste Gelegenheid bij Ons Terecht komt, Gebruik het Verstandig

 

Een hoofdprijs in een loterij winnen is waar iedereen van droomt, maar als er miljoenen of miljarden loten zijn word dat een moeilijke missie, dus niet spelen zal meer opbrengen.
Maar als we van spanning houden en graag een gokje willen maken is daar iedereen vrij in, als we toevallig de gelukkige zijn die dan de beste prijs wint moeten we ook beseffen dat dit waarschijnlijk eenmalig zal voorkomen in ons leven.
Blij als we er dan mee, zijn worden we soms overmoedig en zien de werkelijke waarde niet meer van wat er gewonnen is en dan gaat het verkeerd.
We worden overmoedig en realiseren niet meer dat het een unieke gebeurtenis was en gaan ermee om of dat het er volgende maand weer zal zijn, maar dat is een verkeerde gedachten.
Dat gaan we pas beseffen als het te laat is maar is een goede les wat ons wakker zal schudden voor een lange tijd, want onze levenskans is voorbij en verdwenen.
Dit is een uitzonderlijk voorbeeld en zal helaas niet bij veel van mijn vrienden voorkomen maar ik gun hun deze prijs wel.
Maar in het leven is het zo dat we moeten proberen om de waarde van iets te kunnen taxeren en beoordelen en dan ons geluk kunnen respecteren.
Vaak hebben we iets en pas als we het kwijt raken en het al te laat is, er van bewust zijn hoe waardevol het was toen we er gebruik van konden maken of van de aanwezigheid konden genieten.
Gebruik daarom altijd ons verstand verstandig en denk twee keer voordat we iets doen of zeggen waar we later spijt van krijgen en er geen tweede kans meer is.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/we-krijgen-zelden-een-tweede-kans-dus-als-de-eerste-gelegenheid-bij-ons-terecht-komt-gebruik-het-verstandig.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - We Krijgen Zelden een Tweede Kans, dus Als de Eerste Gelegenheid bij Ons Terecht komt, Gebruik het Verstandig

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen