Laat de Kennis Spreken en Leer om een Goede Luisteraar te zijn Voordat U een Overhaaste Beslissing Neemt

 

Luisteren naar anderen is een gave, want het woord of het tegenwoord voeren is iets wat de meesten graag willen en het beste kunnen.
Maar om aandachtig het verhaal van een ander aan te horen en daarmee zijn ervaringen te leren is iets waar velen geen geduld voor hebben.
Iedereen heeft zijn eigen manier van denken en doen, ook al hebben we samen op school en in de klas gezeten waar precies hetzelfde is geleerd.
In de praktijk word het toch allemaal verschillend uitgevoerd en creëeren we onze eigen werkwijze wat in onze gedachten het beste en snelste werkt.
Zo creëert een ieder zijn eigen werkstijl wat voor hun het beste lijkt en om daar naar te luisteren kan ons alleen maar een beter inzicht geven op het geheel.
Soms is het beter als we aandachtig luisteren naar het advies van anderen wat vrijblijvend en kosteloos aan ons word gegeven, omdat we op het moment dat we alleen maar blijven praten niks kunnen leren.
Dus veel praten kan interessant lijken maar luisteren geeft ons nieuwe informatie of wat we misschien al weten maar het anders uitvoeren en zo kan er tezamen meer geleerd worden.
Door te luisteren en reageren kan er kennis gedeeld worden, alleen maar praten kan anderen een indruk geven dat we denken alles beter te weten en zal er door ons niks geleerd worden.
Overhaaste beslissingen worden meestal genomen door een overmoed aan kennis en het niet goed luisteren naar de voorwaarden.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/laat-de-kennis-spreken-en-leer-om-een-goede-luisteraar-te-zijn-voordat-u-een-overhaaste-beslissing-neemt.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Laat de Kennis Spreken en Leer om een Goede Luisteraar te zijn Voordat U een Overhaaste Beslissing Neemt

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen