Laat ons Leven niet in de Maling Nemen door Iemand die alleen maar de Animositeit wil Verhogen die Verborgen zit onder de Zuiverheid van onze Ziel

 

Een ieder van ons is anders en Unique met verschillende opvattingen en gedragingen in het leven waar anderen het soms niet mee eens zijn, onder de indruk of jaloers op zijn.
Als verstandige mensen onder elkaar zijn zullen er weinig problemen voortvloeien vanuit alles wat zij zien of horen, want er zal voldoende begrip zijn en tevredenheid met wat ze hebben.
Natuurlijk wil iedereen graag vooruitgang dat zou ook voor iedereen normaal denkend moeten zijn en het is leven en laten leven.
Een ander iets gunnen en ietwat aan ons gegund worden, zo zouden wij tezamen een balans kunnen vinden in harmonie maar helaas zijn er personen die juist afgunstig zijn.
Wat ze zien bij een ander willen hun ook graag hebben of kunnen doen, dit kan al dicht bij de deur voorkomen met familieleden of onder vrienden en kennissen.
Het is dan zo dat de gemoedstoestand veranderd doordat ze niet dulden dat het een ander beter gaat of dat zij meer bevoorrecht of voorspoedig bedeeld zijn dan hun.
Er zitten twee kanten aan afgunstig zijn, het kan ons aanzetten tot vijandigheid en wraakzucht of het is een stimulatie tot creativiteit en het opwekken van enthousiasme.
Dat is met een positieve uitwerking als we worden aangespoord om meer moeite te doen naar de dingen waar we naar verlangen en graag willen hebben.
Bij jaloezie gaat het meestal om meerdere personen die angst veroorzaakt om de ander kwijt te raken aan een derde en graag de situatie wil behouden waarin zij zich nu bevinden omdat zij zo gelukkig zijn.
Als iemand afgunstig of jaloers is wijst het erop dat een ander iets heeft of weet wat de overblijvende niet hebben of weten en dat geeft emotionele gevoelens die niemand kan verbergen waardoor er een loslippigheid kan ontstaan met verwarde woorden die pijn kunnen doen.
Laat ons niet meeslepen in deze verwarde woorden waardoor we in de fout kunnen gaan door wat we horen of opmerken en onder emotionele omstandigheden verkeerd reageren.
Door jaloezie, afgunst, haat en nijd kan iemand de animositeit willen verhogen om zo de zuiverheid van onze ziel te verstoren.
En ons zo in de maling te nemen door rancune, zodat we de fout kunnen maken om over de schreef te gaan enzo de controle en beheersing verliezen en in de problemen komen, dus wees daarvoor op onze hoede.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten, Klik Hier…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Laat ons Leven niet in de Maling Nemen door Iemand die alleen maar de Animositeit wil Verhogen die Verborgen zit onder de Zuiverheid van onze Ziel

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen