Maakt niet uit hoe Zwaar Ons Verleden Was, we kunnen Altijd Onszelf Hergroeperen en Opnieuw Beginnen

 

Iedereen heeft een verleden met veel geluk of pech een goed gedrag of slecht maar er is altijd een positieve kant aan het verbonden.
Elke verstandige persoon kan daar zijn les uit trekken en met die ervaringen een nieuw leven beginnen, want er is niks zo veranderlijk als ons eigen leven.
We kunnen stap voor stap een nieuw of beter bestaan opbouwen, dingen forceren gaat bijna altijd verkeerd en als wij met iedereen in onze naaste omgeving al tevreden zijn is het goed.
Een boom is zonder water ook niets, maar als het al zijn voorzieningen heeft om te groeien zal hij na jaren oersterk zijn en moeilijk te verwoesten, zo kan het met ons ook gebeuren.
We moeten het zelf ook willen en een doorzettingsvermogen hebben om ons aan een bepaalde richtlijn te houden, want anders zullen we het nooit kunnen bereiken.
Velen laten zich snel beïnvloeden door anderen, maar iedereen is anders en heeft een andere achtergrond, dus onszelf met anderen vergelijken of meten is een onverstandige keuze.
We moeten zelf ons doel uitkiezen en daar voor gaan, we zijn nooit te oud voor veranderingen en het beste is om alles eerst goed te overdenken, voordat we actie ondernemen.
Want iedere verandering hoeft geen verbetering te zijn, maar als we er volledig van overtuigt zijn is dat het begin van een nieuw bestaan en is onze volledige inzet aan te raden en aanvaardbaar.
Leer van het verleden als we een arrogant of onaangenaam karakter hadden en dat merkte in onze omgeving is een assimilatie geen slechte gedachten maar juist positief.
Hadden we tegenspoed of waren we op het slechte pad dan is iedere verbetering zeer positief, want eerlijkheid zal altijd overwinnen en geeft ons alle innerlijke rust in vrede.
Het verleden is historie hoe zwaar of ongeschikt het ook was een hergroepering van onszelf is dan een intellectuele keuze en een uitmuntende start voor een beter begin.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/maakt-niet-uit-hoe-zwaar-ons-verleden-was-we-kunnen-altijd-onszelf-hergroeperen-en-opnieuw-beginnen.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Maakt niet uit hoe Zwaar Ons Verleden Was, we kunnen Altijd Onszelf Hergroeperen en Opnieuw Beginnen

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen