We Moeten de Mogelijkheden Zien in Elke Situatie

 

In het leven raken we in allerlei soorten situaties verzeilt zonder waarschuwing en sommige moedwillig zonder er over te nadenken.
Maar elke situatie waar wij in geraken heeft een mogelijkheid en optie om ervan te leren, dus ook beter van te worden.
Alleen we moeten wel die mogelijkheid zelf ontdekken en er de possibiliteit van inzien om onze toekomstperspectieven te kunnen verbeteren.
De gewaarwording signaleren en de kansen zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om profijt van een gebeurde situatie  te maken is en die herkennen.
Als er iets in ons gezichtsvermogen is te constateren kunnen we daar altijd ons voordeel meedoen alleen al door de meegemaakte ervaring.
Het kan prettig zijn maar ook in onprettige situaties leren ons waar we de volgende keer aan moeten denken om iets te voorkomen.
Er zijn zoveel mogelijkheden als we er maar direct nuchter bij blijven denken in een voorkomende situatie, want paniek of agressie zal ons beperken in mogelijkheden.
We moeten eigenlijk op alles voorbereid zijn, maar dat gaat helaas niet, want bijna iedere situatie is anders.
Positief denken kan ons sneller tot een goede gedachten doen brengen, want het negatieve neemt meer tijd in beslag en kan fataal zijn.
Iedere dag wanneer we ergens aan gaan beginnen iets nieuws of al bestaands is het beter om al voorzorg maatregelingen te treffen en plannen maken voor in alle omstandigheden.
Op voorhand al de mogelijkheden overdenken in onze gedachten en die op papier zetten of opslaan in a word document in de computer.
Dit dan een paar keer overlezen zodat het is opgeslagen in onze gedachten, waarmee het theoretische gedeelte al is afgerond en het in de praktijk een snellere oplossing geeft met mogelijkheden.
Zo kunnen we bijna elke situatie controleren, omdat de oplossingsmogelijkheden al zijn opgeslagen in ons geheugen.
Zo beschikken we over meer mogelijkheden en in alle waarschijnlijkheid hebben wij direct een oplossing voor elke situatie maakt niet uit in welke hoedanigheid het is.
Elke situatie creëert een mogelijkheid om snel in te zien wat het beste is.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/we-moeten-de-mogelijkheden-zien-in-elke-situatie.html

 

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - We Moeten de Mogelijkheden Zien in Elke Situatie

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen