Emotionele Pijn kan een Goede Leraar zijn, maar Laat het ons Nooit Verslaan

 

Te oud om te leren zijn we nooit, daar worden we bijna dagelijks mee geconfronteerd in de media of in ons Prive leven.
Leren is een goede basis in ons leven hoe meer we weten des te verstandiger kunnen we ergens op reageren of over beslissen.
Brutale mensen hebben de halve wereld maar wijze personen kunnen dat makkelijk overtreffen, maar wanneer ben je brutaal of wijs?
Veel heeft ermee te maken in welk gezelschap we zijn en dat kan een oordeel over de gedragingen geven, verkeerde of harde uitspraken kunnen ons emotioneel raken en voor andere is het een normale dagelijkse routine.
De moeilijkheid is ook dat we niet snel weten wat een andere persoon van ons wilt en wat het doel is van bepaalde gedragingen maar willen die graag zelf altijd positief benaderen.
Niet iedereen benaderd ons vanuit het hart maar met volle verstand en gedachte om de intuïtie te wekken dat wij speciaal zijn en een goed gevoel geven om hun doel zo te behalen.
Deze personen zijn gevoelloos en houden geen rekening met de pijnlijke emoties die ze aan anderen geven en zijn in feite acteurs met een geheel voorbereid opvoerende en gespeelde rol met als doel een winstgevende uitkomst.
Als wij daarmee geconfronteerd worden komt deze ervaring zeer hard aan voor ons en kunnen we daardoor geheel van streek geraken of te wel overspannen.
Waardoor emoties losbarsten en pijnlijke momenten aanbreken die moeilijk te verwerken zijn door onbegrip en verslagenheid van verdriet.
De pijn die wij dan innerlijk te verwerken krijgen geeft ons zo’n sombere tijd dat wij het vertrouwen in de medemens kunnen verliezen en dat is erg negatief.
Laat ons nooit verslaan door de pijn die anderen hebben bezorgd maar laat het daarover de meester zijn die een goede les heeft gegeven waar we van geleerd hebben.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/pijn-kan-een-goede-leraar-zijn-maar-laat-het-ons-nooit-verslaan.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Pijn kan een Goede Leraar zijn, maar Laat het ons Nooit Verslaan

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen