Respect

 

Het woord respect heeft zoveel verschillende meningen voor vele personen.
Maar het is eigenlijk ons eigen fundament van onze mentaliteit tegenover anderen.
Hoe wij anderen waarderen en accepteren maakt niet uit hoe, wie of wat zij zijn.
Dat is respecteren in elke vorm van waarden en niveau van de ander met gelijke invloed.
Sommige personen voelen zich snel aangevallen en willen niet discussiëren en beginnen dan te roepen jij respecteert mij niet, maar respect heb je en is te verdienen door rekening met elkaar te houden met netjes en beleefd tegen elkaar te zijn.
Iedereen heeft zijn eigen houding en karakter met een leer proces daar moeten we rekening mee houden en respect voor hebben.
Ook kunnen we respect hebben voor iemand zijn prestaties en kan de persoon misschien geheel niet aan onze wensen voldoen als mens met zijn houding en uitspraken.
Respect betekent eerbied hebben voor elkaar en iemand in zijn waarde laten, aanzien hebben voor de persoon die voor ons staat ongeacht zijn huidskleur, kennis of afkomst.
Zijn vaardigheden, kwaliteiten of prestaties doen helemaal niet terzake maar de persoon neemt en geeft respect door aardig te zijn met een goede houding naar de ander.
Positief denken over een ander ook al geeft deze een verkeerde indruk op dat moment maar vrede begint door elkaar te respecteren met gelijke waarden.
Benader anderen net zoals dat wij zelf benaderd willen worden met fatsoen en eerlijkheid.
Dan zal het respect zegevieren en vreugde in een vreedzame wereld een vervangende plaats maken voor armoede en geweld.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/respect.html

Lees Meer Gedichten…….   #gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie #easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Respect

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen