Soms Moeten we Rustiger zijn om Met een Heldere Geest te Luisteren

 

Gestrest zijn is het moment dat we de volledige aandacht aan iets belangrijks verliezen, omdat onze hersens zich alleen focussen op één ding.
Dat is het ogenblik dat alles even teveel word en er geen balans en concentratie meer is en onze lichamelijke energie verkeerd gebruikt word.
Soms is het moeilijk om ons te beheersen in een bepaalde situatie, maar achteraf na te denken over hetgeen ervan te voren heeft afgespeeld is het nutteloos en onverstandig geweest om zo te reageren, zowel voor onszelf als tegenover anderen.
Rustig en beheerst blijven en de gehele situatie goed overzien geeft de beste resultaten en is beter voor de gezondheid.
In zo’n stadium waar er rumoerigheid kan ontstaan is het altijd beter om geheel bij onze positieven te blijven en daardoor ook helderder te kunnen nadenken voor een goede gepaste reactie, want om gespannen terug te reageren is concentratie verlies.
Als we opgewonden zijn door de situatie en geprikkeld worden door de woorden of de gebeurtenis verliezen we ons eigen ik en dat kan leiden tot onenigheid.
Dan zullen wij en anderen ons misschien buitensporig gaan gedragen en kan alles uit de hand lopen waar we later spijt van krijgen.
Koelbloedig en onverstoorbaar in kalmte reageren is de beste verdediging om met een heldere geest vreedzaam en met een nuchter weerwoord te komen.
Overbeladen van emoties repliceren zal alles alleen maar doen opladen en laten omslaan in negatief gedrag.
Behoedzaam en terughoudend met een gemoedelijke reactie komen kan de situatie beheersen en zal leiden tot een redelijk compromis of vreedzame actie.
Met een heldere geest luisteren zal de rust in ons doen bekeren waarna we instaat zijn om goedaardig een welwillende tegenantwoord te kunnen geven.
Probeer altijd kalm en beheerst te blijven in iedere situatie voor het beste resultaat.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/soms-moeten-we-rustiger-zijn-om-met-een-heldere-geest-te-luisteren.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Soms Moeten we Rustiger zijn om Met een Heldere Geest te Luisteren

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen