Steevast komt er een schaduwbeeld voor wie in de schijnwerpers staat

Steevast komt er een schaduwbeeld voor wie in de schijnwerpers staat

 

Steevast komt er een schaduwbeeld voor wie in de schijnwerpers staat.

 

 

Vooruit blijven lopen in de spotlights zonder een schaduw is uitgesloten.
Als wij in onszelf geloven en de betekenis van het leven bevatten en beheren zowel weten waar we over praten kunnen wij er iets kostelijkst mee tot stand brengen.
Onze schaduwzijde kunnen we niet altijd proberen te verdoezelen met succes aangezien tijd alle wonden heelt maar ook alle raadsels oplost.
Een open boek voor anderen zijn is niet altijd verstandig en kent zijn grenzen.
Maar maakt het wel een stuk eenvoudiger als er formeel inzage nodig is voor de juiste persoon of bedoening in de sociale of zakelijke wereld.
Ook is het mogelijk dat er moeilijkheden door kunnen ontstaan als er personen zijn die daar inbreuk op willen maken.
Zodoende is er voor sommigen onder ons ook een schaduwkant die volkomen privé is en voor anderen hun ogen of oren helemaal niet bestemd is.
Enkele individuen zullen dat ongeoorloofd vinden terwijl de opvolgende het gewoon begrijpen, iedereen heeft namelijk geheimen in zijn leven die niet voor anderen gekwalificeerd zijn.
Deze geheimhouding is dan voor een individu of individuen misschien wel van onschatbaar belang en zo familiaal dat het een vraagstuk moet blijven.
Wat niet weet dat niet deert, dus kan het ook nooit tegen of voor eigenbelang door iemand gebruikt worden in ons nadeel.
We zullen niet de eerste of laatste zijn die iets nieuws te weten komt en blootlegt waar dan een derde zijn slag mee slaat en de eer opstrijkt.
Of om daarmee dan de andere persoon zowel partij hun perspectieven af te pakken of indien mogelijk te verslechteren in een concurrentie strijd.
We moeten altijd voorzichtig zijn als we de kans hebben of bezitten om iets nieuws te ontwikkelen of in onze gedachten iets speciaals gewaarworden.
Dan is het beter om het verborgen te houden voor de buiten wereld totdat het geheel is uitgewerkt en functioneel is.
Zodra het openlijk word gemaakt aan het openbare publiek kan er misbruik van worden gemaakt door anderen.
Het zal een schaduwzijde van de persoonlijkheid of organisatie zijn maar tegelijkertijd een bescherming van ons ego wat natuurlijk veel betekenis heeft.
Eigenbaat is geen slechte karaktertrek als het om zelfverdediging gaat en niet om anderen tekort te doen of om criminele activiteiten te camoufleren voor publiciteit.
Bescheiden en terughoudend met nieuwe wedervaren of percepties en zo te behandelen of ermee omgaan kan zeer doorslaggevend zijn voor de toekomst.
Beter is om het niet altijd gelijk publiekelijk te maken ter bescherming van onszelf, bedrijf en de bevindingen.
Tijd zal ons alle geheimen laten kennen en bijna alles komt altijd uit, iets wat eerst een mysterie was, verandert dan in een wonder of tegenslag.
Het tijdstip dat wij bang worden van onze eigen schaduw en er geen vertrouwen meer in hebben moeten we oppassen.
Want dan is er een enigma gearriveerd die mirakels en raadsels niet meer van elkaar zullen kunnen differentiëren.
Maar zonder een schaduw zal er geen enkele mogelijkheid zijn om tegen toekomstig zonlicht of schijnwerpers in te kunnen lopen.

 

Het allerbeste toegewenst met een goede gezondheid

 

auteur © Jan Jansen @auteurjanjansen @bestenieuws @easyjanjansen @janjansenpoetry @77jjeb www.auteur.janjansen.guru

 

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen