Stel Altijd de Juiste Vraag en geen Veronderstelling maken Wanneer we niet Zeker zijn over Bepaalde Dingen

 

Nieuwsgierig zijn is niet verkeerd maar teveel kan op een ziekte lijken, als we dingen niet weten of vermoeden kunnen we vragen stellen om erachter te komen.
Maar wij moeten wel weten hoe de vraag te stellen en niet direct al argwanend beginnen, omdat wij een voorgevoel hebben dat er iets niet goed zit.
Daarmee kunnen we iemand die alleen maar goede bedoelingen voorheeft met ons beledigen en dat zaait terecht kwaad bloed.
Onze woorden keuze is zo belangrijk in deze situaties doordat we geneigd zijn om direct emotioneel vanuit ons hart te reageren en daardoor een verkeerde uitspraak laten horen.
Die anderen zodanig kan krenken dat we de goede relatie kunnen beschadigen en dat zou een groot verlies betekenen in onze vriendenkring.
De hinderpaal in zulke gevallen is dat we vaak iets niet begrijpen of bevatten en dan maar in een snel besluit een hypothese maken die totaal anders kan uitvallen.
Dat is dan een grote vergissing en onterecht van ons waardoor we de ongewenste beslissing maken en uitspreken die niet geaccepteerd word door anderen.
Een snelle tong hebben op zulke momenten waar er niet word nagedacht is erg ondoordacht en kan meningsverschillen opwekken die onnodig zijn.
Wees zuinig op goede en betrouwbare relaties probeer met de juiste woordenschat te spreken die hun verdienen, doe er alles aan om stoornissen tezamen te voorkomen.
Als we niet zeker zijn over bepaalde dingen maar veronderstellingen hebben en vragen willen gaan stellen daarover, laat emoties en onze gedachtegang daar dan niet de overtoon voeren.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/stel-altijd-de-juiste-vraag-en-geen-veronderstelling-maken-wanneer-we-niet-zeker-zijn-over-bepaalde-dingen.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Stel Altijd de Juiste Vraag en geen Veronderstelling maken Wanneer we niet Zeker zijn over Bepaalde Dingen

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen