Stilte is het Meest Krachtige Wapen om te Antwoorden Wanneer we Verkeerd Worden Beschuldigt

 

Disharmonie we komen er allemaal mee in aanraking en kunnen dan in een woordenstrijd belanden of zelfs nog erger met onenigheid en een handgemeen.
Daar word meestal niemand wijzer van maar door een gebeurtenis waar liefde, emoties en vertrouwen bij betrokken zijn kan het allemaal uit de hand lopen.
Woordenwisselingen met onvrede en een boosaardig gevoel leiden meestal tot meer ellende en onenigheden die “oude koeien uit de sloot halen” die alles alleen maar erger zal maken.
Zwijgen zal het beste antwoord zijn en soms is het beter rustig te blijven dan direct te spreken met een boze tong die anderen daardoor kunnen kwetsen.
Meningsverschillen zijn normaal in het leven en kunnen in vrede worden opgelost als de gedachtengang van de betrokkenen verantwoordelijk en redelijk blijven nadenken.
De zienswijze en denkwijze van iedere persoon is anders en niettegenstaande denken we soms allebei dat wij gelijk hebben en dat zal een conflict geen goed doen.
Een tweedracht zaaien is voor niemand een oplossing, daarom zullen we samen bedachtzaam en oordeelkundig in alle redelijkheid moeten zijn voor een beëindiging.
Wat over het algemeen niet meevalt door de getroffenheid en gevoelsaandoening die de verkeerde indruk opwekken en agressie kunnen teweegbrengen.
Dus wanneer we verkeerd worden beschuldigt kies dan voor het meest krachtigste wapen en laat alles eerst tot bezinning komen om daarna  anderen zich schuldig te laten voelen voordat we de confrontatie aan te gaan op zoek naar een doeltreffende oplossing.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/stilte-is-het-meest-krachtige-wapen-om-te-antwoorden-wanneer-we-verkeerd-worden-beschuldigt.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Stilte is het Meest Krachtige Wapen om te Antwoorden Wanneer we Verkeerd Worden Beschuldigt

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen