Stop Zorgen te Maken Over Zaken die Buiten ons Vermogen Zijn

 

Een groot probleem voor onszelf is als wij ons bekommeren over iets waar wij geheel geen invloed op hebben en dus nutteloos verspilde energie gebruiken.
Want op dat moment grijpt het ons zo aan maar we zijn machteloos en kunnen alleen maar onze gevoelens en gedachten zich laten inspannen voor niks, maar het is niet om niets.
En daar maken we een grote fout voor onze gevoelens, want die kunnen we dan niet meer onder controle houden, omdat we ons ergeren aan iets wat vervelend aanvoelt.
We zijn het er helemaal niet mee eens en willen er graag iets tegen doen maar de intensieve invloed die daarvoor nodig is om het te wijzigen hebben wij niet.
Dus indirect maken wij ons voor niks druk en zijn emotioneel geheel van slag en wat hebben we ermee veranderd?
Precies dat wij een humeur verandering zijn ondergaan in ons nadeel en er geen verbeteringen of oplossingen voor in de plaats zijn gekomen.
Alleen maar ergernis en een bitter gevoel waardoor onze gezellige dag geheel kan omslaan met slechte gedachten.
Goed nadenken voordat we de eerste reactie geven is hier dus een goed advies.
Laten we ons humeur niet verliezen en impuls reageren met onze emoties op een situatie die aangrijpend is maar waar wij op zeker niets aan kunnen doen.
Want tegelijkertijd lossen we hier niks mee op maar creëren juist voor onszelf
een probleem waar wij daarna spijt van kunnen hebben.
Wees verstandig en wijs beter maak een inschatting van iedere voorkomende confrontatie die ons niet bevalt.
En kijk of het in ons vermogen ligt voordat we een inspanning maken over bepaalde zaken en onnodig reageren op iets wat nutteloos is.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/stop-zorgen-te-maken-zaken-die-buiten-ons-vermogen-zijn.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Stop Zorgen te Maken Over Zaken die Buiten ons Vermogen Zijn

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen