Vergelijkingen zijn Weerzinwekkend, maar Maak er geen Natuurlijke Gewoonte Van

 

We kunnen eigenlijk personen niet met elkaar vergelijken, want iedereen is anders en er kunnen misschien gelijkwaardige kenmerken zijn maar die zullen nooit geheel kloppen.
Een ieder heeft zijn eigen unieke eigenschappen zoals ook de vingerafdrukken buitengewoon verschillend zijn.
Als een dergelijke vergelijking wordt gevraagd, om te worden gemaakt tussen twee personen van gelijke deugd en waarde, resulterend in de afbeelding van een aangewezen persoon die in een kwaad daglicht word gezet.
En dit is misschien ten onrechte, ten opzichte van de andere, dan is een dergelijke vergelijking afgekeurd.
Dit soort vergelijking wordt dan een weerzinwekkende vergelijking genoemd.
Wanneer wijzelf of anderen ons gaan vergelijken met andere personen is dat een onmogelijke zaak, omdat iedereen uitzonderlijk is.
Maar het is iets wat veel mensen voor de hand hebben om dat te doen en zo hun gelijk proberen te krijgen of iemand een schuld gevoel aan willen praten of denken dat ze buitengewoon zijn.
Het is ook niet vanzelfsprekend om iemand met anderen te vergelijken en eigenlijk meer een belediging dan een compliment in de meeste gevallen.
Laat een ander niet iets eten wat we onszelf ook nooit op de zelfde eettafel zullen laten bedienen.
Een ieder heeft zijn eigen exceptionele karakter en gewoontes en dat klikt tussen mekaar of daar kunnen we geen genoegen meenemen maar om hun te vergelijken en beledigen is nergens voor nodig en ongebruikelijk.
Vergelijkingen zijn weerzinwekkend maar maak er geen buitenrechtelijke gewoontes van door anderen zo te benadelen of welsprekend te bevoordelen met hun gevoelens.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/vergelijkingen-zijn-weerzinwekkend-maar-maak-er-geen-natuurlijke-gewoonte-van.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Vergelijkingen zijn Weerzinwekkend, maar Maak er geen Natuurlijke Gewoonte Van

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen