Wacht niet tot de Afwezigheid alleen de Aanwezigheid zullen we Realiseren

 

Vaak realiseren wij ons eigen niet op dit moment hoe rijk en gelukkig wij wel niet zijn het maakt niet uit in welke omstandigheid we verkeren, want het had altijd slechter kunnen zijn.
En dan zullen we denken, ja maar ook beter en dat klopt zeer zeker maar verbeteringen vinden we normaal en bij verslechteringen beginnen we te klagen.
Alles wat we nu bezitten, dat hebben we op zeker en daar kunnen we gelijk van genieten.
Maar vaak is het allemaal te gewoon geworden en zijn we er niet snel meer tevreden mee, totdat we het verliezen en dan worden we wakker en beseffen we wat er is verloren.
We moeten eerst tegen de muur aanlopen om de pijn te voelen en te realiseren dat er altijd een einde aan iets kan komen door een bepaalde omstandigheid.
Hier was het dan een muur die in de weg stond en onze doorloop belemmerde en ons liet beseffen dat onmogelijke dingen forceren pijn doet door tegen een muur aan te lopen.
In relaties dingen afdwingen of verplichten kan ook leiden tot een einde en dat onderkennen we pas als het te laat is.
Geniet van iedere minuut in ons leven door vreugde en plezier te maken met elkaar in een vreedzame omgeving waar liefde de overhand heeft.
Voordat we het beseffen kan alles verleden tijd zijn en kunnen we alleen nog maar aan de herinneringen denken om de absentie te beseffen.
Tevreden zijn met wat we nu voor honderd procent hebben is zo belangrijk in ons leven, iedereen wil altijd meer dat is een gezond begrip, maar iets forceren zal altijd zijn tol heffen.
Probeer te realiseren dat wij geluk hebben en gelukkig moeten zijn,  omdat er velen het veel slechter hebben getroffen dan wij.
Disponeren over wat wij nu hebben ontvangen en bezitten met een geweldige tevredenheid kan ons gelukkig maken voor een zegenrijkere toekomst en bevrediging.
Pas als we geconfronteerd worden met de afwezigheid van iets, realiseren we hoe belangrijk de aanwezigheid was.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/wacht-niet-tot-de-afwezigheid-alleen-de-aanwezigheid-zullen-we-realiseren.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Wacht niet tot de Afwezigheid alleen de Aanwezigheid zullen we Realiseren

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen