Wat Zijn de Juiste Woorden voor een Spijtbetuiging.

 

Wij maken allemaal vergissingen en vaak onbewust en daar is dan terecht een verontschuldiging aan verbonden, maar wat zijn de beste woorden om te gebruiken?
Of bepaald de situatie en plaats om het spijt me in een beter context met excentrieke woorden uit te spreken.
Soms is het zelfs een beetje raadselachtig hoe vaak bepaalde personen misstappen met onjuistheden maken en dan met simpele woorden van het spijt me ervan afkomen.
Maar als het bij onszelf gebeurd moeten we het gewoon accepteren, want als het niet te erg is wat moet er dan meer gedaan worden dan het spijt me of een excuus aanbieden.
Spijtbetuigingen zijn dan nog het laatste wat iemand terug kan verwachten, maar is daar de opgelopen schade mee verholpen of vergoed?
Ja zouden we moeten zeggen als het allemaal rechtvaardig en gemeend is gegaan en verlopen, maar dat is helaas niet iedere keer zo.
Daar komt nog bij kijken dat iedereen anders is en andere opvattingen over bepaalde dingen heeft bijvoorbeeld wat voor de één iets kleinschalig is, is voor de ander een ramp.
Dat geeft dan ook weer verwarringen als wij zien dat iemand het zeer erg vind en dat ook serieus laat blijken, door een geheel rampzalig optreden te laten zien.
Wat moeten we op zo’n moment dan zeggen het spijt me, dat gaan ze toch nooit accepteren er zal toch wel meer betekenis achter dit schouwspel zitten?
We moeten gewoon constant oppassen met wat wij doen, want een onopzettelijke manoeuvre van onszelf kan zware problemen veroorzaken.
Iedere onwillekeurige handeling van onszelf kan uitmonden in een dilemma waar wij woorden tekortkomen en het spijt me geen betekenis heeft en niet geaccepteerd word.
Er zijn nu eenmaal individuen die van de fouten welke anderen maken leven door daar een grotere draagwijdte aan te geven dan het in werkelijkheid is en zo daar profijt uit halen.
Af en toe is het ook wel duidelijk en weten we dat wij er niet alleen maar met een sorry vanaf kunnen komen en er een vergoeding tegenover moet staan, maar het moet niet overdreven worden door de stand van zaken waarin we op dat moment verkeren.
Wat zijn op zulke ogenblikken dan nog de juiste woorden om te zeggen het spijt me, terwijl wij weten dat wij door onwetendheid een vergissing gemaakt hebben en daardoor nu extra gedupeerd worden doordat er een slaatje uitgeslagen word.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen

Lees Meer Gedichten op Auteur Jan Jansen, Klik Hier  www.auteur.janjansen.guru
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support

 

Wat Zijn de Juiste Woorden voor een Spijtbetuiging 29 June 2015

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen