We Hoeven niet te Oefenen om op te Scheppen over onze Toespraak, want Dat is een Teken van Zwakte

 

Een mooie en spannend verhaal of film met geen goed einde is als het verliezen van onze tijd met het wachten voor een groen stoplicht totdat het weer van oranje op rood springt.
Velen preluderen zich en studeren op een goede text om de verkoop techniek van hun verhaal meer inhoud te geven waardoor het geloofwaardiger overkomt maar totaal niet op waarheid berust is.
Als wij hun horen praten is het mogelijk dat onze mond open valt van verbazing door de imponerende en aangrijpende woorden die zij gebruiken om bijvoorbeeld een product te verkopen.
Als wij moeten geloven wat zij zeggen kopen we één kilo goud met een waarde van hetzelfde gewicht aan diamanten, wat natuurlijk onmogelijk is en ook uitkomt als wij er ons verder in gaan verdiepen en het product uitvoerig gaan testen.
Met als resultaat dat we dachten de kip die de gouden eieren legt te kunnen aanschaffen door de uitstekende verslaggeving waar wij ontroerd van waren, maar uiteindelijk dat het over prijst is en een mindere waarde heeft dan wij geloofden.
Dus in feite zijn “we om de tuin geleid” door uitstekend gebruikte woorden door de bedrieger die zelf vind dat hij / zij een erg goede verkoper / verkoopster is door dit zo mooi te vertellen dat het overkomt dat anderen er een zeer goede slag mee hebben geslagen en mogelijk voordeel meegedaan is.
Onszelf of een product verkopen door welgemaakte en indrukwekkende woorden daar hoeven we niet trots op te zijn, want dat is op de korte termijn denken en heeft geen lange levensduur.
Daar zullen we geen vriendschappen of relaties mee opbouwen maar juist vijanden creëren die geen contact meer willen met ons en dat ook aan anderen zullen verspreiden.
Oefenen om op te scheppen over onze toespraak die niet geheel op waarheid berust is, maar alleen een verkooppraatje, dat is een teken van zwakte met een onreine daad en denkwijze.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/we-hoeven-niet-te-oefenen-om-op-te-scheppen-over-onze-toespraak-want-dat-is-een-teken-van-zwakte.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - We Hoeven niet te Oefenen om op te Scheppen over onze Toespraak, want Dat is een Teken van Zwakte

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen