Wees dankbaar voor alles wat we hebben bereikt in het leven

Wees dankbaar voor alles wat we hebben bereikt in het leven

 

Wees dankbaar voor alles wat we hebben bereikt in het leven.

 

Graag willen we allemaal veel bereiken of hebben in het leven, wat een normale denkwijze is voor ieder verstandig mens.
Gelukkig zijn met niets is namelijk ook niet zo eenvoudig of we moeten zijn opgegroeid met niks dan zouden wij bijna met alles tevreden zijn.
Maar de meesten onder ons zijn te verwent en vanaf de Geboorte opgegroeid met een goed bestaan en willen meer.
Vaak word het allemaal maar gewoon met wat wij al bezitten en is dat in de loop der jaren een deel van onze levenswijze geworden en kunnen we het niet meer weg denken.
Soms zien we de waarde ervan niet eens meer in, terwijl het erg kostbaar kan zijn voor een bepaalde levensstandaard maar wij zijn er zo aan gewend dat we op dat punt blind zijn.
Het is zo natuurlijk geworden om zo te denken dat wij het geluk daarvan gewoon niet meer inzien, bijvoorbeeld met werk, relaties en eigendommen.
Pas op momenten dat wij dingen beginnen kwijt te raken of als er mensen uit onze omgeving verdwijnen of ziek worden gaan wij pas beseffen hoe gelukkig wij zijn.
Bij een recessie of alarmtoestand in ons eigen leven of leefomgeving horen we de bel pas rinkelen en beseffen dat wat wij hebben en bezitten een grotere waarde is dan wij altijd dachten.
Wanneer we zijn gepromoveerd tot iets zal er bij een teruggang pas de feitelijkheden beter gewaardeerd worden en realiseren we het verlies van waarde tien keer zoveel meer.
Ben daarom zuinig op alles wat we al hebben aan vriendschappen, eigendommen, relaties en posities, want als we dat kwijt raken kan ons leven een flinke verandering ondergaan.
Als we al iets bereikt hebben in het leven is het beter om dat te respecteren en er erg dankbaar voor te zijn en beseffen hoe gelukkig we daar mee moeten zijn.
De echte waarde van het leven en gevoelens vanuit ons zijn nooit te vergelijken of uit te drukken met geld.

 

 

Het allerbeste toegewenst met een goede gezondheid

 

auteur © Jan Jansen @auteurjanjansen @bestenieuws @easyjanjansen @janjansenpoetry @77jjeb www.auteur.janjansen.guru

 

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen