Wees Voorzichtig welke Woorden we Gebruiken, zodra Gesproken is het niet Mogelijk om het Terug te Nemen

 

Gelukkig kunnen we allemaal zelf onze houding bepalen en hoe we ons gedragen, maar…….
We hebben allemaal de vrijheid om alles te spreken, maar we moeten wel eerst nadenken voordat we het gesproken woord uitspreken en tegen wie.
Omdat Verkeerde woorden anderen pijn kunnen doen en dan hun gevoelens aantasten met als gevolg dat we daarmee haat creëren onder de mensen.
En het is niet mogelijk voor iedereen om hun gesproken woorden tegenover anderen te herinneren, waardoor er verwarringen mogelijk zijn en er frustraties ontstaan.
In een kwaad humeur kunnen we wel eens beheersing verliezen en mogelijk de verkeerde woorden uit onze mond laten komen zonder daarbij na te denken.
Maar dat kan wel eens andere gevolgen hebben dan we op dat moment denken en dat zou de relatie geen goed doen, want niemand zijn oren willen respectloze woorden horen.
Hiermee word ook weergegeven hoe belangrijk het is om over een geweldige woordenschat te bezitten, zodat het makkelijk is om in een gesprek over de juiste woorden te beschikken.
Dat we in een uit de hand gelopen communicatie het kunnen corrigeren door de juiste woorden te gebruiken en zo het gesprek kunnen overnemen zonder daarvoor agressieve taal te gebruiken.
Een gesprek wat zorgeloos verloopt zonder dat er iemand opzettelijk word aangevallen met aangrijpende taal of aangesproken met vernederende woorden.
Zal voor een ieder aangenaam zijn en kan een vreugdevolle conversatie met lachen ervoor zorgen dat het een plezierige afloop geeft voor een betere relatie.
Daarom wees altijd voorzichtig welke woorden we gebruiken zodat we niemand voor schut zetten en we ons daarna moeten verontschuldigen met een excuus wat de gedane schade waarschijnlijk niet meer zal herstellen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/wees-voorzichtig-welke-woorden-we-gebruiken-zodra-gesproken-is-het-niet-mogelijk-om-het-terug-te-nemen

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Wees Voorzichtig welke Woorden we Gebruiken, zodra Gesproken is het niet Mogelijk om het Terug te Nemen.

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen