Zuiver Geweten is wat We echt Nodig Hebben om voor het Moment van de Waarheid te Staan

 

Confrontatie met feiten die op waarheid berust zijn kan een grote invloed hebben op ons leven, waarna er grote veranderingen optreden in onze denkwijze over het leven.
We kunnen daar niet eerder over oordelen totdat we er zelf mee te maken krijgen dat niet alles wat er gezegd of gedaan word de waarheid is.
Goedgelovig zijn en vertrouwelijkheid geven is normaal, omdat wijzelf deze innerlijke opvoeding gehad hebben en daar dan ook in onze gedachtengang vanuit gaan.
Maar in de praktijk is het soms anders en veranderen deze regels als er een voordeel mee te behalen valt en is eerlijkheid iets wat niet meer belangrijk is.
Voordelen en financiële winsten behalen is voor sommigen onder ons meer considerabel dan een langdurige relatie opbouwen.
Meestal is geld de doorslaggevende aanzet om oneerlijk tegenover anderen te zijn en emotionele gevoelens of gewetenswroeging en medelijden geen waarde meer heeft.
Een ontmoeting met dit soort personen geeft ons een zeer fijn gevoel in het begin doordat zij overkomen als de geschikte individu om als een vriend te aanvaarden.
Alles lijkt perfect en ze zijn zeer meegaand om hun doel te verwezenlijken dus het lijkt allemaal mooier dan de waarheid tot het punt daar is dat de feitelijkheid getoond word.
Dan beseffen we direct waarom ze ons uitgekozen hadden om te laten overkomen dat we een vriendschappelijke relatie hadden, maar dan is het al te laat en hebben we een totaal ander beeld van hen en de wereld.
Opkomen voor de waarheid of wat wij denken dat goed is te doen, is dan al te laat, wij zullen dan alleen staan, en wij hoeven voor niets te vrezen maar zijn hun slachtoffer geworden.
Om voor het moment van de waarheid komen te staan kan alleen maar met een zuiver geweten en meestal heeft dat ook niet veel zin.
Want de meesten luisteren naar 1 of misschien 2 verhalen en kijken welke persoon of verhaal brengt hun het meeste voordeel.
Een zuiver geweten geeft ons in alle rust en vertrouwen vrede en op ieder moment kunnen wij in aanraking worden gebracht met de waarheid zonder ons te hoeven schamen.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

 http://gedichten.easybranches.com/zuiver-geweten-is-wat-we-echt-nodig-hebben-om-voor-het-moment-van-de-waarheid-te-staan.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Zuiver Geweten is wat We echt Nodig Hebben om voor het Moment van de Waarheid te Staan

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen