Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben

 

Samen gesprekken voeren in een gezellige sfeer kan zeer plezierig zijn en opbeurend als er veel gelachen word.
Sommige praten graag en anderen vinden luisteren aangenamer, het is ook niet gemakkelijk om iets zo te vertellen dat iedereen het begrijpt en het aantrekkelijk is voor de oren.
Als er grappen gemaakt worden met bijvoorbeeld het vertellen van moppen dan kan iedereen daar schik in hebben en van genieten.
Het kan ons humeur verbeteren in een ontspannen omgeving waardoor we een geheel ander mens kunnen worden.
Maar het moment dat er word overgeschakeld naar een serieuze conversatie en wij het niet allemaal begrijpen is het soms beter om de stilte te bewaren.
En ons niet met het gesprek in te laten, want als er wat gezegd of gevraagd word en wij niet weten waar het over gaat of niet het juiste antwoord hebben.
Dan kunnen we onze waardigheid verliezen als we ons in het gesprek gaan mengen en onwaarheden vertellen of onjuiste antwoorden gaan geven.
Want als de waarheid totaal anders is dan dat wat eruit onze mond komt willen ze onze tong eraf hakken en voelen ze zich terecht bedrogen.
Dingen zeggen om maar een leuk verhaal te hebben en wat vol met leugens zit  zal onze geloofwaardigheid erg aan tasten naar verloop van tijd.
Al is de leugen nog ze snel de waarheid achterhaald hem wel en dat zal dan consequente gevolgen hebben.
Het respect en vertrouwen in ons zullen we daarmee verliezen met als gevolg dat we onze kennissen en vrienden kwijt zullen raken.
En onze naam zal door anderen niet meer positief worden uitgesproken en dat zullen we beseffen als het te laat is.
Daarom als wij niet correct kunnen meepraten of antwoorden kies voor het goud en hou wijselijk onze mond en zwijg.
Want stille wateren hebben diepe gronden en hoge bomen vangen veel wind.
Soms is het beter om te zwijgen en de stilte te bewaren.

 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/zwijgen-goud-als-niet-een-correct-antwoord-hebben.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

 

 

Dagelijkse Gedichten en Verhalen - Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben

About Jan Jansen (1796 Posts)

geloofd in de kracht van verhalen om personen hun leven te veranderen. Hij heeft altijd Social Media gebruikt om verbinding te maken met interessante mensen over de hele wereld, Hij voegde er fotografie aan toe en gedichten als zijn arsenaal voor het delen en verbindingen in de digitale wereld. Hij schrijft hoe hij denkt en plaatst dit samen met een foto in de vorm van een gedicht of een verhaal in Gedichten.easybranches.com/ en werkt aan Social Media Network Building op EasyBranches.net U kunt hem vinden op en Twitter. Met dank aan onze Team Leider van Easy Branches Team. View all posts → by Jan Jansen